Khamis, 17 Januari 2013

BELAJAR BAHASA INGGERIS CARA MUDAH DENGAN PANDUAN RINGKAS TETAPI PADAT


Secara amnya, ada beberapa cara belajar bahasa inggeris dengan mudah seperti:

1) Membaca surat khabar dalam bahasa inggeris seperti the star atau apa2 majalah ringkas dalam bahasa inggeris.. 

2) Menonton tv yang ada sarikata di bawahnya.. ini antara cara belajar bahasa inggeris yg bagus..sambil menonton rancangan kegemaran kita dapat belajar bahasa inggeris secara tak lansung..

3) Jangan malu2 buka buku sekolah adik atau anak kita..bagi kita yg sudah mempunyai sedikit asas dalam bahasa inggeris mudah memahami apa yang disampaikan di dalam buku pelajaran budak2 sekolah ni..nampak simple tapi banyak membantu kita mengenali atau mengingati semula apa yang kita pernah belajar bahasa inggeris di sekolah dulu..

4) Duduk depan cermin bercakap dalam bahasa inggeris sendiri..bukan beerti kita gila meroyan atau buang tebiat tapi dapat melatih kita seperti berkomunikasi di hadapan org lain..

5) Apabila menggunakan Fb, Twitter, chat di forum atau apa saja laman sosial sesekali selitkan penggunaan bahasa inggeris..bukan nk berlagak tapi ini dapat mengasah minda kita mengarang ayat dalam bahasa inggeris secara spontan..biarlah apa org nk cakap kita berlagak ke apa ke yg penting kita dapat memahirkan diri dalam bahasa inggeris..

FAKTA BAHASA INGGERIS

a) Bahasa Inggeris diiktiraf sebagai bahasa ilmu dan bahasa ekonomi iaitu mempunyai penggunaan paling meluas di dunia..

b) Di negara kita Bahasa Inggeris merupakan bahasa kedua paling penting..

c) Sumber ilmu versi Bahasa Inggeris tiga kali ganda lebih banyak merangkumi kajian di universiti dan internet.

d) Anda mampu hidup di mana-mana di dunia ini kerana boleh berkomunikasi menggunakan bahasa inggeris dengan pelbagai bangsa utama dunia.

e) Kajian mendapati bahawa individu yang menguasai Bahasa Inggeris mempunyai tahap IQ yang lebih tinggiberbanding dengan individu yang tidak menguasai bahasa tersebut.

Selain itu, ada lagi cara belajar Bahasa Inggeris dengan mudah dan berkesan.. Antaranya mengikuti kursus belajar bahasa inggeris tetapi yuran kursus agak mahal dan mencecah beratus-ratus ringgit dan mungkin terpaksa membeli perisian untuk belajar bahasa inggeris. Kebiasaannya, perisian-perisian yang digunakan memerlukan kos yang tinggi.Apakah ada inisiatif lain untuk belajar bahasa inggeris dengan mudah, cepat dan berkesan?

Jawapannya ADA! Belajar Bahasa Inggeris hanya di rumah. Ingin tahu selanjutnya layari web kami di SINI

WEB RASMI KAMI http://tinyurl.com/inggerissenang

Tiada ulasan:

Catat Ulasan