Tuesday, July 15, 2014

{TERHAD} Panduan Dapat Kerja Kerajaan atau Swasta Untuk Sahabat Kami!

Tawaran Istimewa Untuk Sahabat Belajar Bahasa Inggeris Dengan Mudah!

Tim Infokerjaya telah membantu lebih 60,000 orang graduan dalam memburu kerjaya mereka. Sebut sahaja, resume? Temuduga? Peperiksaan SPA? Kerjaya Agensi? Kerjaya Swasta?…. pastinya Tim Infokerjaya menjadi pilihan graduan yang benar-benar serius untuk berjaya.

Anda masih mengharapkan kerjaya yang menjamin masa depan anda? Anda masih tercari-cari Cara Dapat Kerja Kerajaan atau Swasta dengan mudah?

Tim Infokerjaya telah mengumpulkan 27 produk panduan kerjaya ke dalam 1 Pakej iaitu:

[1] Ebook ‘Haluan Kerjaya Laluan Kerjaya’
[2] Ebook ’13 Strategi KILLER Kerjaya’
[3] Checklist Komprehensif Strategi Kerjaya
[4] Contoh Resume
[5] 2 Template Resume (word version)
[6] Ebook Panduan Mohon Kerja Online – Jobsmalaysia
[7] Ebook Panduan Mohon Kerja Online – MyStarJob
[8] Ebook Panduan Mohon Kerja Online – Jobstreets
[9] Ebook Panduan Mohon Kerja Online – SPA
[10] VIDEO Mohon Kerja Online – Jobsmalaysia
[11] VIDEO Mohon Kerja Online – MyStarJob
[12] VIDEO Mohon Kerja Online – Jobstreets
[13] VIDEO Mohon Kerja Online – SPA
[14] Ebook Rahsia Bijak Temuduga
[15] Ebook Pengalaman 5 HOT Temuduga (Jawatan Kerajaan)
[16] Ebook Pengalaman 5 HOT Temuduga (Jawatan Swasta)
[17] Ebook 10 Soalan Professional Temuduga
[18] Peta Minda Bijak Temuduga
[19] Checklist Pelan Tindakan Temuduga
[20] Audio MP3 Bijak Temuduga
[21] Video Konsep Power Master Temuduga
[22] Ebook Rahsia Resume Kerja
[23] Ebook Soalan-soalan Temuduga & Jawapan
[24] Tiga (3) Contoh Cover Letter
[25] Empat (4) Contoh Resume Berjaya
[26] Sepuluh (10) Template Resume
[27] Design & Grafik Tambahan Untuk Resume

Pakej ini disusun khas untuk anda memburu kerjaya anda dan ianya telah terbukti membantu calon-calon sebelum ini menjawat jawatan tak kira dalam kerajaan ataupun swasta mahupun agensi! Ianya lengkap dengan:

1) Job Hunting
2) Strategi ‘Lubuk Jawatan Kosong’
3) Bagaimana untuk terjah masuk ke ‘gelanggang’
4) Cara Penulisan Resume yang mantap
5) Strategi Sukses Temuduga kerajaan mahupun Swasta! Kami tunjukkan cara

PERHATIAN!!

Tawaran ini setakat 23/07/2014 sahaja..

Harga sebenar tanpa kupon anda RM700 tetapi jika anda membuat pembelian sehingga 23/07/2014 anda mendapat kupon diskaun RM600!!

Anda TIDAK akan jumpa lagi tawaran macam ni pada masa akan datang.. serius!

compile2  berjaya1  berjaya

Tiada apa yang lebih menggembirakan adalah mereka yang berjaya mendapat kerjaya impian mereka...

Mereka layak berjaya dan secara jujurnya setiap kali ada email/maklumat mereka berjaya mendapat kerja, kami juga tersenyum bangga dengan mereka.

Mungkin anda selepas ini!

Miliki kelebihan! Capai impian menjawat kerjaya yang anda idamkan!

Sebelum terlambat! tempah segera 27 produk kerjaya dalam 1 daripada web rasmi --->

http://tinyurl.com/panduandapatkerja

Monday, June 16, 2014

BELAJAR BAHASA INGGERIS KOMUNIKASI CARA MUDAH DAN PANTAS!



Belajar Bahasa Inggeris adalah proses berterusan.. Jika anda masih lemah berbahasa inggeris terutama bahasa inggeris komunikasi jangan bimbang....

Kami di sini mahu membantu anda..

Kami telah sediakan untuk anda Cara Mudah Belajar Bahasa Inggeris Komunikasi.

Jangan beratkan kepala anda dengan berbagai-bagai jenis buku panduan belajar bahasa inggeris yang belum tentu anda baca atau fahami atau software yang beratus-ratus harga untuk belajar bahasa inggeris.

Dengan penerangan 100% bahasa melayu dengan ayat yang mudah difahami anda boleh belajar bahasa inggeris komunikasi dengan mudah dan pantas!

Mahu belajar bahasa inggeris mudah cara kami?

Baca selanjutnya di web rasmi kami ----->

http://tinyurl.com/inggerissenang




Thursday, May 15, 2014

CARA LULUS MUET DENGAN MUDAH (PANDUAN PEPERIKSAAN MUET)

PERHATIAN CALON PEPERIKSAAN MUET 2014!

Exam Speaking pada 17 - 25 Jun 2014.
Exam Writing pada 5 Julai 2014

Bagaimana Cara Untuk Lulus MUET Dengan Mudah Dan Dapat BAND Tertinggi

MUET diperkenalkan untuk mengukur tahap penguasaan Bahasa Inggeris calon-calon institusi pengajian tinggi dan juga buat  mereka yang bercadang untuk melanjutkan pelajaran ke institusi pengajian tinggi di Malaysia.

Sebab itulah peratusan GAGAL lebih kurang separuh setiap kali peperiksaan berlangsung. Ada yang mengatakannya sukar. Mereka yang mahu melanjutkan pelajaran ke Institusi Pengajian Tinggi awam (IPTA) tempatan harus mendapat sekurang-kurangnya BAND 3 dalam peperiksaan tersebut.

Serius, susah nak lulus peperiksaan MUET ni, jika melakukan persediaan pun tidak melakukannya secara menyeluruh, tapi jika anda betul nak berjaya, anda boleh mengikuti tips lulus dengan mudah peperiksaan MUET di SINI


Ramai Calon Peperiksaan MUET GAGAL Dapat Band Tertinggi.

Konspirasi ke?

Percaya Atau Tidak Bukan Susah Sangat Pun Nak LULUS CEMERLANG Peperiksaan MUET (Malaysian University English Test)

Jika diikutkan statistik Ujian Peperiksaan untuk MUET (Malaysian University English Test) yang lepas, ianya boleh dikatakan agak sukar dan ramai yang tak lepas..

53.2% dari 93,869 calon GAGAL pada Nov 2011-- Konspirasi?
58.19% dari 85,044 calon GAGAL pada Jun 2011 -- Konspirasi?

Sebenarnya, kebanyakan calon peperiksaan MUET GAGAL hanya kerana mereka tidak tahu situasi sebenar dan tiadanya rujukan yang khusus tentang bagaimana peperiksaan MUET tersebut. Jika anda ingin berjaya dalam peperiksaan tersebut, anda harus buat satu persediaan yang rapi dan khusus dan satu-satunya rujukan khusus untuk peperiksaan ini adalah:


--->> http://tinyurl.com/naklulusmuet


Sebab Utama Ramai Calon GAGAL Peperiksaan MUET:

1) 90% calon peperiksaan MUET tidak bersedia atau sambil lewa menghadapi peperiksaan kerana tidak tahu apa yang perlu dilakukan sebelum menghadapinya

2) Kekurangan pengetahuan dan pendedahan tentang teknik dan strategi menghadapi peperiksaan MUET salah satu sebab mengapa graduan universiti atau kolej gagal dalam peperiksaan.

3) Tidak bersedia dari segi komunikasi atau pertuturan adalah penyebab utama calon peperiksaan hilang idea semasa bercakap di depan panel pemeriksa.

4) Penampilan diri yang salah semasa ujian kertas Speaking juga penyebab calon gagal lulus peperiksaan MUET

5) Over confident salah satu faktor utama kegagalan calon yang telah menghadiri peperiksaan MUET.


Bagaimana Cara untuk LULUS UJIAN MUET dengan Cemerlang dan dapat BAND TERTINGGI? Anda perlu tahu:

1) Apakah peperiksaan MUET itu sebenarnya ?

2) Bagaimana cara pemarkahannya ?

3) Apakah elemen-elemen soalan yang bakal ditanya ?

4) Apakah perkara-perkara yang dititikberatkan dalam peperiksaan MUET ini ?

5) Bagaimana untuk melakukan persediaan ?

6) Apakah strategi yang perlu diambil untuk setiap kertas peperiksaan MUET ?

7) Dan banyak lagi… .


Asasnya terdapat 4 kertas ujian dalam MUET iaitu ujian :

LISTENING
SPEAKING
READING
WRITING


PANDUAN SERBA LENGKAP CARA LULUS MUET DENGAN MUDAH DAN DAPAT BAND TERTINGGI





Secara keseluruhannya, panduan “Pakej Lengkap Rahsia Lulus MUET” ini adalah pembongkaran bagaimana calon boleh memperolehi BAND tertinggi dalam peperiksaan MUET

Pembaca akan dibimbing secara langkah-demi-langkah, A to Z semuanya bagaimana strategi untuk lulus dan dalam masa yang sama calon mendapat BAND tertinggi dalam ujian itu nanti

Bermula daripada apakah sebenarnya ujian MUET itu, penyediaan Peta Minda, pembongkaran 4 jenis kertas ujian MUET, jadual format baru dan lama, jadual analisa ujian MUET hinggalah kepada contoh soalan yang bakal dikemukakan.

Panduan ini di bahagikan kepada 4 Bab besar dan dipecahkan lagi kepada subtopik - subtopik kecil yang bermanfaat untuk pembaca.

Rangka panduan ini di susun kemas. Ia merupakan pakej panduan lengkap yang bakal membantu calon untuk lulus MUET dan memperolehi Band tertinggi dalam ujian MUET.

Pakej Lengkap Rahsia Lulus MUET juga terdapat bonus – bonus tambahan terdiri daripada

Koleksi Kertas Soalan Listening
Koleksi Kertas Soalan Speaking
Koleksi Kertas Soalan Reading
Koleksi Kertas Soalan Writing
Basic English Grammar
Check Your Vocabulary for Academic English
3 Video MUET Speaking Test
21 Audios CD Listening practice
Case Study Listening Gerila Approach
Case Study Speaking Gerila Approach
Case Study Reading Gerila Approach
Case Study Writing Gerila Approach

Berdasarkan permintaan yang semakin meningkat setiap hari (google searching 45,000 di Malaysia), maka pembeli perlu memilikinya sebagai panduan untuk mendapatkan BAND tertinggi dalam ujian MUET mereka.

Cara Mudah Untuk Lulus MUET telah tersedia jadi PILIHAN di tangan anda.

Dapatkan di Web Rasmi Kami ---->

http://tinyurl.com/naklulusmuet


p/s: Jangan ambil remeh dengan peperiksaan MUET ini, jika anda tidak mahu menjadi salah seorang yang GAGAL. Cara untuk LULUS MUET dan dapat BAND TERTINGGI sudah ada. BERTINDAK SEKARANG!

Tuesday, April 15, 2014

Belajar Bahasa Inggeris: TENSES


Saya menerima banyak email bertanyakan asas "TENSES". Sebelum ini saya telah maklumkan sedikit berkenaan "Tenses" ini tapi post tersebut telah jauh ke belakang. Kalau anda rajin cuba cari :)

Tetapi, sekali lagi saya akan beri sedikit ilmu berkenaan "Tenses" ini. Jom belajar bahasa inggeris asas "Tenses".

Talk In English Is So Fun!

1) Simple Present Tense

 - Menjelaskan peristiwa yang terjadi pada waktu sekarang dalam bentuk sederhana atau suatu pekerjaan/perbuatan yang dilakukan berulang-ulang atau kebiasaan sehari-hari, atau peristiwa/perbuatan yang tidak ada kaitannya dengan waktu.

   Penggunaan: I/we/you/they + infinitive (bentuk dasar kerja)
                       He/she/it + infinitive + s

   Contoh ayat: 1) i go to school every day 
                           (saya pergi ke sekolah setiap hari)
                       
                       2) the sun rises in the east 
                           (matahari terbit di sebelah timur)


2) Present Continuous Tense

- Menerangkan suatu perbuatan yang sedang berlaku pada masa sekarang, menyatakan perbuatan yang bersifat sementara dan menyatakan perbuatan yang bermaksud pada waktu yang akan datang.

  Penggunaan: to be (am, are, is) + present participle (bentuk - ing)

  Contoh ayat: 1) They are studying history now 
                           (mereka sedang mempelajari sejarah sekarang)
                       
                       2) She is watching tv now, but she will sleep soon
                           (dia sedang menonton televisyen sekarang, tetapi dia akan                               tidur sekejap lagi)


3) Present Perfect Tense

- Menerangkan peristiwa yang telah terjadi pada waktu lampau yang masih ada hubungannya dengan masa sekarang, namun waktu terjadinya tidak diketahui.

  Penggunaan: I/we/you/they + have + past participle
                       He/she/it + has + past participle 
  

  Contoh ayat: 1) I have lived here for three years
                          (saya telah tinggal di sini selama 3 tahun)

                       2) I have already seen him
                           (saya telah menjumpainya)


** Dalam masa terdekat ini saya akan berikan lagi asas "Tenses" kerana kesuntukan masa dengan komitmen :)

** Sentiasa PEKA dengan update daripada kami.

** Anda nak sangat belajar bahasa inggeris dengan cara mudah dan pantas? Dapatkan di web rasmi kami --->>>  http://tinyurl.com/inggerissenang




Friday, April 11, 2014

Belajar Bahasa Inggeris - Cara Komunikasi "Menolak" Permintaan Seseorang

Komunikasi adalah proses menyampaikan maklumat daripada penghantar mesej kepada penerima mesej. 

Hari ini saya salurkan sedikit maklumat berkenaan cara komunikasi bahasa inggeris "Menolak Permintaan" seseorang.

Bagaimana untuk anda menolak permintaan atau pelawaan sesorang? Jika sekadar berkata ‘No’ nampak macam simple sangat. 

Berikut adalah beberapa contoh perbualan untuk menolak sesuatu pelawaan atau permintaan dengan baik. Selamat mencuba!


I’m afraid I can’t
Saya rasa saya tak boleh

I’m sorry, but I really…
Maafkan saya, saya memang…
Maafkan saya, saya betul-betul…

Thank you for the offer, but I need/have…
Terima kasih atas pelawaan/tawaran itu, tapi saya kena/ terpaksa…

Sorry, but I don’t particularly like 
Maaf, tapi saya tak berapa suka/gemar…

I’d really/rather not
Kalau boleh, saya tak nak/mahu…

Thank you, but it’s not my idea of…
Terima kasih, tapi perkara ini bukan idea yang baik untuk…

Sorry, I’m not really fond of
Maaf, tapi saya tak gemar/tak berapa suka…

That’s very kind of you, but I really have to
Baik hati betul awak ni, tapi saya memang/terpaksa…

Lebih sopan untuk menyebut thank you atau sorry sebelum menolak sesuatu pelawaan atau permintaan. Jangan mulakan ayat dengan 'No' kerana perkara ini dianggap biadab dan tidak berhemah.

Contoh pembinaan ayat

1. I’m afraid I can’t join you for lunch today. I have some urgent work to complete.
Saya rasa saya tak boleh sertai awak untuk makan tengah hari. Saya ada kerja penting yang perlu disiapkan.

2. I’m sorry, but I really am busy right now.
Maafkan saya, saya memang sibuk sekarang ini.
Maafkan saya, saya betul-betul sibuk sekarang ini.

3. Thank you for the offer, but I need/have to go home early.
Terima kasih atas pelawaan/tawaran itu, tapi saya kena/terpaksa balik awal hari ini.

4. Sorry, but I don’t particularly like watching wrestling.
Maaf, tapi saya tak berapa suka/gemar menonton gusti.

5. I’d really/rather not go shopping today. I am very tired after the game.
Kalau boleh, saya tak nak/mahu membeli-belah hari ini. Saya amat letih selepas permainan itu.

6. Thank you, but it’s not my idea of resting.
Terima kasih, tapi bukan idea yang baik untuk berehat.

7. Sorry, I’m not really fond of camping.
Maaf, tapi saya tak gemar/tak berapa suka berkhemah.

8. That’s very kind of you, but I really have to decline your offer.
Baik hati betul awak ni, tapi saya terpaksa menolak permintaan awak.


** Bagaimana dengan contoh komunikasi bahasa inggeris kaedah "Menolak Permintaan" seperti di atas?

** Harap anda dapat sedikit info berguna dan belajar komunikasi bahasa inggeris dengan baik.

** Belajar bahasa inggeris tidak terlalu susah yang penting minat dan motivasi untuk terus belajar bahasa inggeris.

** Dapatkan lebih banyak cara mudah belajar bahasa inggeris di laman rasmi kami ---->>

http://tinyurl.com/inggerissenang



Thursday, April 10, 2014

5 CARA BELAJAR BAHASA INGGERIS DENGAN MUDAH

Belajar bahasa inggeris boleh dilakukan di mana-mana dan dalam apa-apa jua situasi.

1) Baca surat khabar dalam bahasa inggeris seperti The Star atau majalah ringkas dalam bahasa inggeris.. 

2) Menonton tv yang ada terjemahan di bawahnya.. ini antara cara belajar bahasa inggeris yg bagus..sambil menonton rancangan kegemaran kita dapat belajar bahasa inggeris secara tak lansung.. saya suka cara ini :)

3) Jangan segan buka buku sekolah adik atau anak kita..bagi kita yg sudah mempunyai sedikit asas dalam bahasa inggeris mudah memahami apa yang disampaikan di dalam buku pelajaran budak2 sekolah ni..nampak simple tapi banyak membantu kita mengenali atau mengingati semula apa yang kita pernah belajar bahasa inggeris di sekolah dulu..

4) Duduk depan cermin bercakap dalam bahasa inggeris. Ini sebagai latihan komunikasi bahasa inggeris.

5) Apabila menggunakan Fb, Twitter, chat di forum atau apa saja laman sosial sesekali selitkan penggunaan bahasa inggeris. Memang ada yang memandang sinis dan perli tapi pedulikan mereka. 

* Sebenarnya, ada banyak cara belajar bahasa inggeris tidak kira melalui buku, video, hadir ke kelas belajar bahasa inggeris dan macam-macam lagi. Terpulang kepada anda memilih cara belajar bahasa inggeris yang dapat membantu anda menguasai bahasa inggeris dengan baik.

Cara lain untuk belajar bahasa inggeris dengan mudah dan pantas?

Salah satu Panduan Belajar Bahasa Inggeris yang berkesan adalah ebook "Belajar Bahasa Inggeris Cara Mudah dan Pantas" dikarang oleh seorang guru iaitu saudara Hafiz Lidin.

Belajar Bahasa Inggeris

Ianya sangat bermanfaat kepada anda yang berjinak-jinak untuk belajar bahasa inggeris komunikasi daripada peringkat asas. Penerangan dalam bahasa melayu 100% supaya anda mudah memahami isi kandungan.

Keterangan lanjut cara mudah Belajar Bahasa Inggeris ini teruskan bacaan anda di laman rasmi --->


http://tinyurl.com/inggerissenang



Wednesday, April 9, 2014

Jadi Diri Sendiri! Jangan Malu Belajar Bahasa Inggeris.



Untuk berjaya anda perlu menjadi diri sendiri dan jangan cuba untuk menjadi orang lain semata-mata untuk memuaskan hati orang lain. Tak salah anda mengambil orang yang dah berjaya sebagai panduan dan idola tetapi JADILAH DIRI SENDIRI.

Begitu juga belajar bahasa inggeris.

Pedulikan kata-kata orang yang memperlekehkan usaha anda untuk menguasai bahasa inggeris. Umur bukan penghalang!

Belajar bahasa inggeris adalah proses berterusan. Jangan cepat mengalah.

Teruskan belajar bahasa inggeris dengan bersungguh-sungguh.

Kami telah sediakan SEMUA untuk anda belajar bahasa inggeris dengan cara mudah dan pantas!

Sila ke web rasmi --->