Rabu, 30 Januari 2013

Nak Belajar Bahasa Inggeris? Nak Tahu Cara Mudah Belajar Bahasa Inggeris?



Pernah anda mendengar Belajar Bahasa Inggeris menggunakan Bahasa Melayu, sesuatu yang jarang di dengar bukan?. 

Tetapi itu bukanlah suatu yang mustahil. Dengan Isi kandungan yang ringkas dan padat dengan tip-tip dan kaedah melaksana, belajar bahasa inggeris menjadi lebih mudah!



a) Ditulis dan diolah dalam Bahasa Malaysia agar anda dapat betul-betul faham dengan tatabahasa Inggeris.
b) Mengandungi 17 bab yang merangkumi nouns, adjectives, pronouns, adverbs dan sebagainya.
c) Bagaimana untuk membina soalan dalam Bahasa Inggeris.
d) Sangat sesuai untuk mereka yang lemah penguasaan grammar.
e) Banyak Lagi........ 

Awas, anda mungkin tersilap!

Ketahui 7 kesilapan biasa yang sering berlaku dalam penggunaan Bahasa Inggeris dengan melanggan newsletter dari kami. KLIK SINI

Kami akan hantar TIPS BAHASA INGGERIS PERCUMA kepada anda.


** Lemah Bahasa Inggeris? Bukan persoalan lagi! INILAH PENAWARNYA!

** Belajar Bahasa Inggeris kini menjadi mudah dan menyeronokkan. Cepat KLIK SINI


Isnin, 21 Januari 2013

Bagaimana Cara Untuk Lulus MUET Dengan Mudah Dan Dapat BAND Tertinggi

Bagaimana Cara Untuk Lulus MUET Dengan Mudah Dan Dapat BAND Tertinggi? Baca selanjutnya....


MUET diperkenalkan untuk mengukur tahap penguasaan Bahasa Inggeris calon-calon institusi pengajian tinggi dan juga buat  mereka yang bercadang untuk melanjutkan pelajaran ke institusi pengajian tinggi di Malaysia.

Sebab itulah peratusan GAGAL lebih kurang separuh setiap kali peperiksaan berlangsung. Ada yang mengatakannya sukar. Mereka yang mahu melanjutkan pelajaran ke Institusi Pengajian Tinggi awam (IPTA) tempatan harus mendapat sekurang-kurangnya BAND 3 dalam peperiksaan tersebut.

Serius, susah nak lulus peperiksaan MUET ni, jika melakukan persediaan pun tidak melakukannya secara menyeluruh, tapi jika anda betul nak berjaya, anda boleh mengikuti tips lulus dengan mudah peperiksaan MUET di SINI

Ramai Calon Peperiksaan MUET GAGAL Dapat Band Tertinggi. 

Konspirasi ke?

Entah lah, sama ada ini satu konspirasi atau tidak, tapi ianya pasti menyukarkan calon lulus exam MUET ini..

Percaya Atau Tidak Bukan Susah Sangat Pun Nak LULUS CEMERLANG Peperiksaan MUET (Malaysian University English Test)

Jika diikutkan statistik Ujian Peperiksaan untuk MUET (Malaysian University English Test) yang lepas, ianya boleh dikatakan agak sukar dan ramai yang tak lepas..

53.2% dari 93,869 calon GAGAL pada Nov 2011-- Konspirasi?
58.19% dari 85,044 calon GAGAL pada Jun 2011 -- Konspirasi?

Sebenarnya, kebanyakan calon peperiksaan MUET GAGAL hanya kerana mereka tidak tahu situasi sebenar dan tiadanya rujukan yang khusus tentang bagaimana peperiksaan MUET tersebut. Jika anda ingin berjaya dalam peperiksaan tersebut, anda harus buat satu persediaan yang rapi dan khusus dan satu-satunya rujukan khusus untuk peperiksaan ini adalah:




Sebab Utama Ramai Calon GAGAL Peperiksaan MUET:

1) 90% calon peperiksaan MUET tidak bersedia atau sambil lewa menghadapi peperiksaan kerana tidak tahu apa yang perlu dilakukan sebelum menghadapinya

2) Kekurangan pengetahuan dan pendedahan tentang teknik dan strategi menghadapi peperiksaan MUET salah satu sebab mengapa graduan universiti atau kolej gagal dalam peperiksaan.

3) Tidak bersedia dari segi komunikasi atau pertuturan adalah penyebab utama calon peperiksaan hilang idea semasa bercakap di depan panel pemeriksa.

4) Penampilan diri yang salah semasa ujian kertas Speaking juga penyebab calon gagal lulus peperiksaan MUET

5) Over confident salah satu faktor utama kegagalan calon yang telah menghadiri peperiksaan MUET.

Bagaimana Cara untuk LULUS UJIAN MUET dengan Cemerlang dan dapat BAND TERTINGGI? Anda perlu tahu:

1) Apakah peperiksaan MUET itu sebenarnya ?

2) Bagaimana cara pemarkahannya ?

3) Apakah elemen-elemen soalan yang bakal ditanya ?

4) Apakah perkara-perkara yang dititikberatkan dalam peperiksaan MUET ini ?

5) Bagaimana untuk melakukan persediaan ?

6) Apakah strategi yang perlu diambil untuk setiap kertas peperiksaan MUET ?

7) Dan banyak lagi… .

Asasnya terdapat 4 kertas ujian dalam MUET iaitu ujian :

LISTENING
SPEAKING
READING
WRITING





Bagaimana Cara Untuk Lulus MUET Dengan Mudah Dan Dapat BAND Tertinggi



Secara keseluruhannya, panduan “Pakej Lengkap Rahsia Lulus MUET” ini adalah pembongkaran bagaimana calon boleh memperolehi BAND tertinggi dalam peperiksaan MUET

Pembaca akan dibimbing secara langkah-demi-langkah, A to Z semuanya bagaimana strategi untuk lulus dan dalam masa yang sama calon mendapat BAND tertinggi dalam ujian itu nanti

Bermula daripada apakah sebenarnya ujian MUET itu, penyediaan Peta Minda, pembongkaran 4 jenis kertas ujian MUET, jadual format baru dan lama, jadual analisa ujian MUET hinggalah kepada contoh soalan yang bakal dikemukakan.

Panduan ini di bahagikan kepada 4 Bab besar dan dipecahkan lagi kepada subtopik - subtopik kecil yang bermanfaat untuk pembaca.

Rangka panduan ini di susun kemas. Ia merupakan pakej panduan lengkap yang bakal membantu calon untuk lulus MUET dan memperolehi Band tertinggi dalam ujian MUET.

Pakej Lengkap Rahsia Lulus MUET juga terdapat bonus – bonus tambahan terdiri daripada:

Koleksi Kertas Soalan Listening
Koleksi Kertas Soalan Speaking
Koleksi Kertas Soalan Reading
Koleksi Kertas Soalan Writing
Basic English Grammar
Check Your Vocabulary for Academic English
3 Video MUET Speaking Test
21 Audios CD Listening practice
Case Study Listening Gerila Approach
Case Study Speaking Gerila Approach
Case Study Reading Gerila Approach
Case Study Writing Gerila Approach

Berdasarkan permintaan yang semakin meningkat setiap hari (google searching 45,000 di Malaysia), maka pembeli perlu memilikinya sebagai panduan untuk mendapatkan BAND tertinggi dalam ujian MUET mereka.

Jaminan kepuasan 100% atau wang pembeli dikembalikan jika pembeli tidak berpuas hati dengan segala isi kandungan tanpa banyak soal.

Cara Mudah Untuk Lulus MUET telah tersedia jadi PILIHAN di tangan anda.

Dapatkan Di Web Rasmi >> http://tinyurl.com/naklulusmuet


p/s: Jangan ambil remeh dengan peperiksaan MUET ini, jika anda tidak mahu menjadi salah seorang yang GAGAL. Cara untuk LULUS MUET dan dapat BAND TERTINGGI sudah ada. BERTINDAK SEKARANG! 







Khamis, 17 Januari 2013

BELAJAR BAHASA INGGERIS CARA MUDAH DENGAN PANDUAN RINGKAS TETAPI PADAT


Secara amnya, ada beberapa cara belajar bahasa inggeris dengan mudah seperti:

1) Membaca surat khabar dalam bahasa inggeris seperti the star atau apa2 majalah ringkas dalam bahasa inggeris.. 

2) Menonton tv yang ada sarikata di bawahnya.. ini antara cara belajar bahasa inggeris yg bagus..sambil menonton rancangan kegemaran kita dapat belajar bahasa inggeris secara tak lansung..

3) Jangan malu2 buka buku sekolah adik atau anak kita..bagi kita yg sudah mempunyai sedikit asas dalam bahasa inggeris mudah memahami apa yang disampaikan di dalam buku pelajaran budak2 sekolah ni..nampak simple tapi banyak membantu kita mengenali atau mengingati semula apa yang kita pernah belajar bahasa inggeris di sekolah dulu..

4) Duduk depan cermin bercakap dalam bahasa inggeris sendiri..bukan beerti kita gila meroyan atau buang tebiat tapi dapat melatih kita seperti berkomunikasi di hadapan org lain..

5) Apabila menggunakan Fb, Twitter, chat di forum atau apa saja laman sosial sesekali selitkan penggunaan bahasa inggeris..bukan nk berlagak tapi ini dapat mengasah minda kita mengarang ayat dalam bahasa inggeris secara spontan..biarlah apa org nk cakap kita berlagak ke apa ke yg penting kita dapat memahirkan diri dalam bahasa inggeris..

FAKTA BAHASA INGGERIS

a) Bahasa Inggeris diiktiraf sebagai bahasa ilmu dan bahasa ekonomi iaitu mempunyai penggunaan paling meluas di dunia..

b) Di negara kita Bahasa Inggeris merupakan bahasa kedua paling penting..

c) Sumber ilmu versi Bahasa Inggeris tiga kali ganda lebih banyak merangkumi kajian di universiti dan internet.

d) Anda mampu hidup di mana-mana di dunia ini kerana boleh berkomunikasi menggunakan bahasa inggeris dengan pelbagai bangsa utama dunia.

e) Kajian mendapati bahawa individu yang menguasai Bahasa Inggeris mempunyai tahap IQ yang lebih tinggiberbanding dengan individu yang tidak menguasai bahasa tersebut.

Selain itu, ada lagi cara belajar Bahasa Inggeris dengan mudah dan berkesan.. Antaranya mengikuti kursus belajar bahasa inggeris tetapi yuran kursus agak mahal dan mencecah beratus-ratus ringgit dan mungkin terpaksa membeli perisian untuk belajar bahasa inggeris. Kebiasaannya, perisian-perisian yang digunakan memerlukan kos yang tinggi.



Apakah ada inisiatif lain untuk belajar bahasa inggeris dengan mudah, cepat dan berkesan?

Jawapannya ADA! Belajar Bahasa Inggeris hanya di rumah. Ingin tahu selanjutnya layari web kami di SINI

WEB RASMI KAMI http://tinyurl.com/inggerissenang

Lovely = Beautiful



Lovely bermaksud cantik. Ia adalah perkataan lain bagi beautiful

Jika anda selalu menggunakan perkataan beautiful, apa kata selepas ini anda gantikan dengan perkataan lovely. Baru ada kelainan dan nampak macam gempak sikit. Apa sahaja boleh. Lovely car, lovely shoes, lovely wife, lovely flower dan sebagainya.

lovely = cantik / perkataan lain untuk beautiful.

1. The Boh tea plantation is a lovely place to go for walks and have tea with fresh strawberries.
Ladang Teh Boh adalah tempat yang cantik untuk pergi berjalan-jalan dan minum teh dengan strawberi segar.

2. Lee Chong Wei finished up the game with his lovely smash and won the Korean Open title.

Lee Chong Wei menamatkan perlawanan itu dengan pukulan smash yang cantik dan memenangi gelaran Terbuka Korea.

** Mudahnya Belajar Bahasa Inggeris Betul Tak?
** Jika Mahu Lagi Sila Ke http://tinyurl.com/inggerissenang

Rabu, 9 Januari 2013

LEMAH BAHASA INGGERIS ANTARA PUNCA GAGAL DAPAT PEKERJAAN YANG BAIK


Kelemahan Bahasa Inggeris menyebabkan ramai di kalangan kita ketinggalan tidak kira dalam bidang pelajaran dan pekerjaan. 


Berkebolehan berbahasa inggeris antara faktor yang diambil kira dalam temuduga tidak kira sektor kerajaan atau swasta. 


Jika kelemahan bahasa inggeris tidak diatasi dengan segera banyak peluang pekerjaan terbaik dengan gaji lumayan terpaksa anda lupakan. 


Sanggupkah kita melihat rakan kita yang dahulunya sering ketinggalan dalam pelajaran berbanding kita tetapi mendapat pekerjaan yang lebih baik daripada kita hanya kerana dia lebih petah berbahasa inggeris berbanding kita? Ini menunjukkan dia telah terlebih dahulu memantapkan kemahiran bahasa inggeris kerana menyedari lebih awal kepentingan BELAJAR BAHASA INGGERIS .


BELAJAR BAHASA INGGERIS tidak terlalu susah. Jika kena dengan cara yang betul BELAJAR BAHASA INGGERIS sebenarnya mudah dan menyeronokkan. 


Tahukah anda betapa rumitnya cara BELAJAR BAHASA INGGERIS di sekolah sehingga masih ramai gagal menguasai bahasa inggeris walaupun telah BELAJAR BAHASA INGGERIS sejak sekolah rendah. 


Ingat!! Belajar bahasa inggeris tidak susah. Hanya orang yang tidak mahu berubah dan mengubah hidup ke arah lebih baik yang sentiasa berfikiran negatif.


Baca seterusnya di SINI http://tinyurl.com/inggerissenang

Selasa, 1 Januari 2013

GET THROUGH - Apa Maknanya?


GET THROUGH

Ada banyak keadaan kita boleh gunakan phrasal verb ini. Namun, kali ini saya kongsikan dengan anda 2 keadaan yang biasa digunakan dalam bahasa Inggeris.

GET THROUGH

1. berjaya menyiapkan (finish)

1. I finally got through this homework assignment.

Saya akhirnya berjaya menyiapkan kerja ini.

2. berjaya menghubungi (contact)

I tried calling her mobile phone, but I couldn’t get through

Saya cuba menghubungi telefon bimbitnya, tapi tak berjaya (menghubunginya).

MUDAHNYA BELAJAR BAHASA INGGERIS!

NAK LAGI? JOM KE SINI http://tinyurl.com/inggerissenang