Jumaat, 18 Februari 2011

CARA MUDAH, TENANG DAN YAKIN UNTUK LULUS PEPERIKSAAN BERTULIS PENOLONG AKAUNTAN W27 JULAI 2013!

PEPERIKSAAN BERTULIS PENOLONG AKAUNTAN GRED W27 PADA 04/07/2013. 


Bagaimana Cara LULUS Peperiksaan Bertulis Penolong Akauntan W27 dengan mudah, tenang dan SUCCESS!

Dipanggil peperiksaan bertulis Penolong Akauntan W27?

Dah ready ke hadapi peperiksaan bertulis Penolong Akauntan W27 ni?

Bagaimana persediaan anda setakat ni? Bagaimana cara LULUS dengan mudah Peperiksaan Bertulis Penolong Akauntan W27 ni?


Ambil tahu dulu apa dia Peperiksaan Bertulis Penolong Akauntan W27 ni. Baca sikit info Penolong Akauntan W27:


-->> Peperiksaan memasuki perkhidmatan Awam Gred 27 meresahkan banyak graduan diploma sekarang kerana semua pemegang diploma yang mahu memasuki perkhidmatan awam harus melalui tapisan yang sama seperti pemegang Ijazah. Perlu melepasi peperiksaan bertulis, Assessment Center dan temuduga sebelum sampai ke jawatan yang dipohon.

-->> Jika dilihat dari sudut positif, ianya sangat bagus kerana akan lebih ramai calon yang berkualiti menjawat jawatan kerajaan (setelah ditapis dengan 3 peringkat saringan). 04/07/2013 ini, ribuan calon dipanggil untuk menduduki peperiksaan Penolong Akauntan Gred W27.Saingan amat sengit! 

-->> Untuk makluman, peperiksaan Gred 27 adalah jauh lebih mudah berbanding Gred 41. Jika jawatan Akauntan W41 mempunyai 5 seksyen dalam peperiksaan bertulis, Penolong Akauntan W27 HANYA mempunyai 2 Seksyen dalam ujian bertulis!Mari lihat format soalannya;Seksyen A 

Calon diberikan 40 minit untuk menjawab 50 soalan. Seksyen ini sangat luas skopnya mencakupi soalan melibatkan isu semasa, alam sekitar, sukan dan lain-lain. Jika mahu ditanya apakah rujukan KHAS untuk berjaya dalam seksyen A, saya katakana TIADA! Ianya bergantung kepada kepekaan anda terhadap isu semasa, pembacaan dan pengalaman. Manakan tidak, pernah ditanya dalam Seksyen A tentang siapakah Ketua Hakim negara pada sekian-sekian tahun! Ajaib sungguh soalan dia betul tak?


• Seksyen B

Calon diberikan masa 45 minit untuk menjawab 40 soalan. Seksyen ini anda boleh merancang kejayaan anda kerana skop soalan adalah lebih terkawal berbanding seksyen A. Soalannya berkisar soalan logic, kebolehan anda interpretasi data dan juga soalan Matematik silibus tak lebih dari SPM. -->> Jadi bagaimana dengan persediaan anda untuk kedua-dua seksyen ini? 
Ambil masa dan manfaatkan persediaan anda ke tahap yang paling baik. Buat persediaan sehabis baik. Jangan terlalu risau sampai tak boleh tidur!  

-->> Jika boleh dicadangkan rujukan yang boleh anda rujuk, suka untuk saya cadangkan Rujukan Peperiksaan Bertulis Penolong Akauntan W27 yang diterbitkan oleh Infokerjaya Resources. Mereka adalah ‘Team Tipsptd’ yang telah membantu ribuan calon menduduki peperiksaan memasuki perkhidmatan Awam.Kenapa Perlu Mendapatkan Rujukan Peperiksaan Bertulis Penolong Akauntan W27


- Segala ilmu serta informasi yang terkandung di dalamnya merupakan ilmu serta informasi yang ‘real’, yang datang dari pengtahuan serta pengalaman. Inilah satu-satunya panduan yang boleh anda gunakan bagi mencapai impian menjawat jawatan kerajaan.

- Panduan yang lengkap dimana ia menyentuh semua bahagian yang perlu dijawab oleh calon-calon. 

- Ianya bukan setakat lengkap malah dihuraikan secara terperinci

- Juga dibekalkan dengan contoh-contoh soalan dan jawapan!

- Soalan berkaitan GTP banyak ditanya dalam peperiksaan kerajaan 2012. Nota khas GTP merupakan satu komponen dalam pakej ini yang bakal membantu anda!


--->> Oleh itu bagi mengubah masa depan anda dengan menjadi seorang Penolong Akauntan W27, BERTINDAK SEKARANG!


RUJUKAN PEPERIKSAAN BERTULIS PENOLONG AKAUNTAN W27
                                                KLIK SINI


-->> Insya'Allah anda dapat menghadapi Peperiksaan Bertulis Penolong Akauntan W27 dengan lebih mudah dan tenang seterusnya BERJAYA dan LULUS Peperiksaan Bertulis Penolong Akauntan W27. Cara mudah untuk LULUS Peperiksaan Bertulis Penolong Akauntan W27 disediakan khas untuk anda. Pilih untuk LULUS!


Anda boleh rujuk di >>> http://tinyurl.com/penolongakauntan27

Tiada ulasan:

Catat Ulasan