Ahad, 22 September 2013

Anda Lemah Berbahasa Inggeris? Nak Tahu Cara Mudah Belajar Bahasa Inggeris Komunikasi?

Anda lemah berbahasa inggeris?


Mungkin anda berada dalam situasi ini?


1) Anda sering dimarahi oleh guru dan ibubapa anda dan ditertawakan oleh rakan anda kerana setiap kali ujian Bahasa Inggeris, andalah orang yang mendapat markah paling rendah. Sebahagian rakan yang lain pula melihat anda dengan muka yang penuh kasihan.

2) Anak anda selalu mendapat markah corot dalam matapelajaran bahasa Inggeris.

3) Anda berasa tercabar dengan rakan anda yang suatu ketika dahulu tahap penguasaan Bahasa Inggerisnya lebih kurang anda sahaja tetapi kini sudah boleh berkomunikasi dengan baik dan sering mendapat perhatian guru-guru, pensyarah-pensyarah, rakan-rakan.

4) Anda berasa rendah diri kerana rakan-rakan anda, orang-orang di sekeliling anda hampir kesemuanya sudah mahir berbahasa Inggeris sedangkan anda masih berada ditakuk yang lama.

5) Anda berada di tahun akhir pengajian di universiti. Anda sering gelisah kerana tahap penguasaan bahasa Inggeris anda masih rendah sedangkan hampir kesemua majikan-majikan inginkan pekerjanya mahir berbahasa Inggeris. Kalau boleh anda tidak mahu mendapat status penganggur.

6) Usaha-usaha anda untuk mendapat pekerjaan yang baik terbantut dek kerana pertuturan anda dalam bahasa Inggeris ketika ditemuduga amat mengecewakan.

7) Anda sudah belajar Bahasa Inggeris bertahun-tahun. Anda boleh membaca bahan-bahan Bahasa Inggeris, tapi bila disuruh bercakap anda jadi gemuruh, rasa macam orang bodoh, malu dan segan.

8) Anda ingin belajar dan menguasai Bahasa Inggeris tetapi tidak mempunyai buku rujukan yang tepatdan bersesuaian. Yuran yang dikenakan untuk kursus Bahasa Inggeris juga terlalu mahal.


*** Pernah anda mendengar kaedah Belajar Bahasa Inggeris menggunakan Bahasa Melayu, sesuatu yang jarang di dengar bukan?. 

*** Tetapi ia bukanlah suatu yang mustahil. Dengan Isi kandungan yang ringkas, padat dan dengan tip-tip mudah belajar bahasa inggeris pastinya impian anda menguasai bahasa inggeris tercapai.

*** Jika berminat mengetahui lebih lanjut cara mudah belajar bahasa inggeris boleh baca di SINI

*** Laman rasmi - - >> http://tinyurl.com/inggerissenang

Tiada ulasan:

Catat Ulasan